Sterk in Sport- en Spelevenementen

39e RABO Dubbel6kamp weer een groot suces

39e RABO Dubbelzeskamp in sporthal Zeewijk bijzonder geslaagd.
 
Op donderdag 27 en vrijdag 28 december was er weer tijd voor de 39e RABO Dubbelzeskamp. De D6k is een niet meer weg te denken traditie, in de kerstvakantie in Velsen / IJmuiden. De aanmeldingen komen van de scholen in de gemeente die met teams van 10 kinderen kunnen deelnemen. De teams worden samengesteld uit leerlingen van groep 6, 7 en 8. Het Recreators Sportteam dat al vele jaren de gehele organisatie onder haar hoede heeft, zorgde ook dit jaar voor een aantrekkelijk spelprogramma met nieuwe spelen. Het is elk jaar weer een uitdaging om nieuwe spelen te bedenken die passen bij de visie van de D6K en Recreators Sportteam. Het uitgangspunt bij de spelvormen is dat er voldoende beweging moet zijn en er veel momenten zijn waarin op de een of andere wijze samengewerkt moet worden. Totaal hebben er ruim 700 kinderen deelgenomen, verdeeld over een ochtendprogramma en een middagprogramma. Dit was iets minder dan voorgaande jaren maar het spelplezier van de deelnemers was er niet minder om.
 
De eerste dag werden de deelnemers verrast met een supergrote Western Track Stormbaan die met 20 meter lengte maar net in de sporthal paste. Een spel waarbij snelheid en klauteren belangrijk zijn. Het volgende spel was een oude bekende namelijk het Belgischgondelspel. Hierbij staat het element van samenwerken centraal. Terwijl een teamlid zich voorttrekt moeten de andere teamleden de rollers onder de plank schuiven. Snel samenwerken leverde de meeste punten op. De topper van de afgelopen 20 jaar het RABO Klim Klauter Spaarvarken is niet meer weg te denken op de D6K. Het is altijd weer een uitdaging om voor de dichtklappende bek van het varken nog net een tennisbal af te leveren. Nieuw is het Super Dartspel waarbij men met darts van een meter op het bord moet gooien. Bij het Reuzenzaklopen moeten de deelnemers met 4 in een grote zak tegelijk springen. Dit vraagt veel van samenwerken en de coördinatie. Het laatste spel van de eerste dag, de Bandentoren, zorgde voor veel snelheid maar ook samenwerken om er voor te zorgen dat de toren niet omviel. Een eerste dag met veel spanning en plezier.
 
Na afloop van de eerste dag worden de spelen voor dag twee klaargezet door de 35 vrijwilligers die zich elk jaar weer twee dagen vrijmaken om de deelnemers te begeleiden. De organisatie van Recreators Sportteam heeft een aantal vaste medewerkers die allemaal over het diploma Leider Sportieve Recreatie beschikken aangevuld met stagiaires van de verschillende sport en bewegen opleidingen uit de regio. Ook dit jaar een aantal vrijwilligers die de maatschappelijke stage kwamen vervullen tijden de D6K.
 
De tweede dag werd naast de grote spelen aangevuld met het Grijperspel waarbij de deelnemers met voorwerpen moesten doorgeven met een grijper, Dit was een bijzonder creatieve toepassing van gebruiksvoorwerpen die gewoon bij de Blokker te koop zijn. Samenwerking en coördinatie waren hier van belang. Zo ook bij het Strandballenvangen waar twee deelnemers met een vang installatie de strandballen moeten proberen op te vangen. De Brancardrace vroeg veel van het vertrouwen in elkaar om de brancard niet te laten vallen en samen de opdrachten te vervullen. Het laatste spel was het Elektronisch voetbaldoel met de mogelijkheid om zeer veel punten bij elkaar te schieten.
Een totaal programma met veel variatie en samenwerken.
De twee prijsuitreikingen in de ochten en de middag zijn een happening op zich. De tribune is volgepakt met ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes die nog niet mee kunnen doen. Dat kan wel zodra ze in groep 6 zitten. De prijsuitreiking werd gedaan door mevrouw Nanda Kersens van de RABO banken uit de regio. Er zijn prijzen voor het leukst verklede team, de poedelprijs en de nummers een ,twee en drie. Voor alle deelnemers is er een ijsje en dit jaar een RABO jojo.
De jaarlijkse RABO Dubbel 6 kamp is mogelijk door de ondersteuning van de ROBO banken in de regio en de afdeling sport en recreatie van de gemeente Velsen IJmuiden.
 
Uitslag morgenprogramma Rabo Dubbelzeskamp
Meest aardig verklede team:      Ninja Doggers                  – obs De Molenweid
Poedelprijs – laatste plaats:       De Vuurspuwers               – Parnassiaschool
3e prijs:       100% groep 8                 - Bosbeekschool             - 6270 punten
2e prijs:       De 8 toppers                  - Franciscusschool          - 6280 punten
1e prijs:       Gangster Boys                - Bredero Daltonschool  - 6350 punten  
 
Uitslag middagprogramma Rabo Dubbelzeskamp
Meest aardig verklede team:      De Coole Klippers         - bs De Klipper - Sluiswijk
Poedelprijs – laatste plaats:       Barҫelona Vogels           - Het Kompas West
3e prijs:         Gangnamstylers         - Het Kompas West      - 5600 punten
2e prijs:         The Lightnings            - cbs De Ark                  - 5140 punten
1e prijs:         6Kamp Killers             - Pleiadenschool             - 5020 punten
 
Het Hoord Hollands Dagblad heeft opnamen gemaakt van deze Dubbelzeskamp. Kijk voor de beelden hier