Sterk in Sport- en Spelevenementen

Recreators Zeilweekend 2012

Voor wie is het zeilweekend.
Voor iedereen die een leuk en actief weekend op het water wil beleven. Het is een weekend met voor elk wat wils. Kan je zeilen, dan ga je lekker je gang. Als je niet kan zeilen is dat geen probleem de schippers brengen je de beginselen van het zeilen wel bij. Wil je niet zeilen maar genieten van de natuur en het water dan kan dat ook. Lekker zittend in het vooronder, om je heen kijken en plezier maken met je scheepsmaten.
Veel aandacht is er voor het samenzijn en gezelligheid 

Verblijf
We verblijven en overnachten in de zeilschool ‘Neptunus’ in Idskenhuizen gelegen aan Koevordermeer in de schitterende zeilprovincie Friesland. Via het Koevordermeer kunnen we zeilen naar het Slotermeer, de Fluessen en de Langweerder-wielen. We combineren het zeilen op grote meren met doorsteken in smalle sloten en vaarten waar je het overstag gaan en scherp zeilen in de praktijk moet brengen.
De onderlinge rivaliteit wie het eerst aan de koffie zit staat borg voor spanning en plezier.
 
Veiligheid
We varen met Polyvalken die allemaal zijn voorzien van een buitenboordmotor. De valken zijn optimaal onderhouden en worden voor het vertrek geïnspecteerd. De boten zijn zo opgetuigd dat een recreatiezeiler weinig kwaad kan. Alle boten staan onder leiding van een ervaren schipper die ook instructie geeft als men dat wil. Vanzelfsprekend krijgt elke deelnemer voor het vertrek een zwemvest uitgereikt.
Globaal programma:
Vrijdag 8 juni 2012
Vanaf 19.00 uur:
Aankomst op de accommodatie, kennismaken met de schippers en je zeilmaatjes, je matrozenbed opmaken en een pieren-verschrikertje nuttigen. Verder wordt het gezellig.
 
Zaterdag 9 juni 2012
Ontbijten en lunchpakketten klaarmaken.
De hele dag op het water. Afhankelijk van de wind zoeken we in de loop van de dag een leuk plaatsje in de buurt uit om even te gaan pierewaaien, een scheepsbeschuit te eten of de toerist uit te hangen.
s’Avonds maken we het gezellig in de kombuis.
 
Zondag 10 juni 2012
Ontbijten en lunchpakketten klaarmaken.
Weer de hele dag op het water. Om een uur of vijf maken we schoon schip en verruilen we de zeebenen voor de asfaltvreters om weer op huis aan te gaan.
 
De prijs is inclusief de verzorging voor het hele weekend en dus ben je vanaf het ontbijt tot en met de borrelnootjes onder de pannen.
 
of neem contact op met Maarten van Bergen of Fred Peters.