Sterk in Sport- en Spelevenementen

Wie zijn wij?

Wij zijn het Recreators sportteam. Een groep van sport- en spelleiders onder leiding van Fred Peters en Maarten van Bergen. Fred en Maarten werken al sinds 1975 samen in het ontwikkelen van sport- en spelactiviteiten en recreatieve sportopleidingen.

Het Recreators Sportteam

De medewerkers van het Recreators sportteam zijn veelal door ons zelf opgeleid en hebben minimaal een RSL-A of LSR-2 diploma. Door de jarenlange samenwerking kunnen we bouwen op de medewerkers en zijn we in staat om snel in te spelen op de wensen van onze klanten.

Maarten komt voort uit het onderwijs en is overgestapt naar de sport om bij de NCSU (Ned. Chr. Sport Unie) de recreatieve sportopleidingen en het recreatie sport- en spelaanbod te ontwikkelen. Daarna heeft hij als directeur leiding gegeven aan het bondsbureau van de Nederlandse Kanobond. Als Regionaal Verenigingsadviseur van de NCS (Ned. Culturele Sportbond) wordt Maarten veel gevraagd om begeleiding te geven aan sportverenigingen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van; beleid, kaderwerving, conflictoplossing, fusies en alle andere zaken die bij verenigingen spelen. Als vrijwilliger is Maarten voorzitter geweest van een grote Amersfoortse korfbalvereniging.

 

Fred heeft van zijn hobby zijn beroep mogen maken en is na het CIOS Overveen actief geweest bij de KNZB als districtpromotor met recreatiesport ontwikkeling in zijn pakket. Nu alweer 20 jaar actief bij de NCS als hoofd Ledenorganisatie met als belangrijke taken verenigingsondersteuning, projectontwikkeling, advisering en beleidsontwikkeling.
Fred was en is actief als bestuurder/voorzitter in de humanistische alliantie, zwemsport, gehandicaptensport en fotografie.

 

 

"Speel om te winnen maar verlies met een glimlach"

Fred en Maarten hebben gemeen dat zij altijd zijn blijven spelen. Dat uit zich in de verrassende opzet van de activiteiten, waarin de deelnemers centraal staan en de spelvormen altijd appelleren aan het spelplezier, samenwerken en samen bezig zijn. Sport en spel moet stimuleren, dus bij het Recreators sportteam zie je geen spelvormen, waar bij de medespelers hartelijk kunnen lachen als iemand iets niet zo goed kan. Winnen en verliezen zijn niet het belangrijkste.

Het spelresultaat komt tot stand door samenwerken en elkaar helpen. Veel plezier en lekker bewegen staan voorop.

Opleiders

Als opleiders van de opleidingen LSR 2 & 3 en ontwikkelaars van korte sportopleidingen werken zij al ruim 30 jaar samen en brengen deze visie in de praktijk. Het is van belang dat de cursisten eerst weer leren spelen met de mensen en de materialen. Dan ontstaat er een creatieve sfeer, waarin men zichzelf kan ontdekken en kan inspelen op de mogelijkheden van de deelnemers. Dan kan de Leider Sportieve Recreatie groeien naar een sportentertainer.

Meedenken

Als ervaren verenigingsbestuurders met een professionele inhoud weten zij, wat er mogelijk is bij verenigingen en presenteren we de activiteiten, zodat deze binnen de budgetten passen van de verenigingen. Dit houdt onder meer in dat we met weinig mensen. maar veel inzet van de verenigingsvrijwilliger, die we een korte instructie geven, de activiteiten uitvoeren.

Recreators sportteam staat voor

  • Recreatief
  • Eigen mogelijkheden ontdekken
  • Creatief
  • Ruim binnen uw budged
  • Evenementen
  • Altijd veilig
  • Totaal pakket
  • Opleidingen 
  • Recreatie Leiders
  • Sportief samenwerken