Sterk in Sport- en Spelevenementen

Nationale - bedank je penningmeester campagne- van start

Nationale ‘bedank je penningmeester campagne’ van start

 

Na het succes van vorig jaar, worden ook dit jaar alle sportverenigingen in Nederland opgeroepen hun penningmeester in het zonnetje te zetten. In de nationale bedankcampagne krijgen alle sporters de kans hun penningmeester op persoonlijke wijze te bedanken. Ook is het mogelijk hun penningmeester te nomineren voor de verkiezing ‘Penningmeester van het Jaar’, waartoe de meest uitzonderlijke penningmeester wordt verkozen. De winnaar wordt door een vakjury olv Humberto Tan in de Nationale Sportweek tijdens een feestelijke huldiging bekend gemaakt en wint €2500,- voor de clubkas. Alle penningmeesters van Nederland kunnen vervolgens het gehele jaar rekenen op ondersteuning bij hun belangrijke werkzaamheden. De looptijd van de campagne is 4 maart t/m 3 april 2013.

Penningmeester van het Jaar

Sportverenigingen hebben het steeds lastiger hun begroting sluitend te maken. Inkomsten via sponsoring, subsidies en contributies lopen terug, terwijl daar veelal stijgende kosten tegenover staan. Onderzoek onder de genomineerde penningmeesters van 2012 liet zien dat 60% zich zorgen maakt over hun financiële toekomst. Penningmeester van het Jaar is bedoeld om de belangrijke functie van het penningmeesterschap te eren en ondersteunen via diverse initiatieven:

- 4,5 miljoen sporters worden opgeroepen hun waardering te tonen;

- uitzonderlijk presterende penningmeesters kunnen worden genomineerd en maken kans op de titel en een geldprijs voor de clubkas;

- alle penningmeesters ontvangen leuke prijzen en kunnen gebruik maken van de diensten ter ondersteuning van hun werk, via congressen, op-maat-advies, tips&tricks, filmpjes en meer.

Nieuwe partner

De Penningmeester van het Jaar is een initiatief van Sport & Marketingbureau 2Basics in samenwerking met Davilex, de Grote Clubactie en –sinds 2013- RegioBank. Penningmeester van het Jaar is zeer verheugd met het nieuwe partnerschap van RegioBank, dat daarmee extra slagkracht in de campagne, expertise én meer ondersteuning voor penningmeesters mogelijk maakt. Hans van den Bor (directievoorzitter RegioBank) licht de keuze voor het partnerschap toe: “De Adviseurs van RegioBank zijn dé natuurlijke bondgenoot van de penningmeesters van lokale verenigingen. Penningmeesters zijn onmisbare en belangrijke vrijwilligers. RegioBank vindt het lokale verenigingsleven belangrijk, daarom ondersteunen wij de penningmeesters van Nederland graag bij hun taken.”

Alle partners van Penningmeester van het Jaar -Davilex (boekhouding en ledenadministratie), Grote Clubactie (externe inkomsten), RegioBank (financiële dienstverlening) en 2Basics (sport en marketing)- zijn sterk bij sport en het verenigingsleven betrokken en geloven in de kracht van breedtesport.

Date: 2013-03-05
Source: 2Basics