Sterk in Sport- en Spelevenementen

NCS statuten service voor nieuwe en bestaande verenigingen.

NCS statuten service voor nieuwe en bestaande verenigingen.
 
Naar aanleiding van vragen van verenigingen heeft de NCS een nieuwe service ontwikkeld om verenigingen te ondersteunen die lid willen worden van de NCS maar nog geen rechtspersoon zijn zonder statuten. De drempel bij het laten maken van statuten zijn de hoge kosten en de ingewikkelde procedures met de notaris en Kamer van Koophandel. Met een notaris is een procedure ontwikkeld waarbij de bestuurders van een nieuwe vereniging op afstand de zaken kunnen regelen. Men vult een personaliaformulier in en stuurt dit met een kopie van het legitimatiebewijs naar de notaris. De notaris stelt de statuten op. Het is wel zo dat we standaard statuten hebben ontwikkeld die aan alle eisen voldoen, dit ook met de gedachte dat zaken die veranderen voornamelijk in het huishoudelijk reglement geregeld dienen te worden.
Deze statuten worden ter ondertekening naar de vereniging in wording gezonden. Na ontvangst laat de notaris de statuten passeren op zijn kantoor. De voordelen van deze gestandaardiseerde procedure is, dat de kosten zeer laag zijn en het binnen drie weken geregeld kan zijn.
Deze service is ook beschikbaar voor verenigingen die al lid zijn van de NCS als men de statuten wil vernieuwen. Dan dient men wel de standaard statuten te gebruiken. Als men allerlei toevoegingen wil inbrengen dan komen we in het maatwerk traject waarbij de kosten gerelateerd zijn aan de omvang van de werkzaamheden.
Voor nieuwe verenigingen die lid willen worden van de NCS en bestaande leden van de NCS zijn de kosten € 150,00. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Fred Peters f.peters@sport4all.nl
Kijk ook op de NCS site www.sport4all.nl onder Basispakket
 
Kijk voor de formulieren op:
 
Toelichting procedure voor verenigingen
Personaliaformulier
Standaard statuten