Sterk in Sport- en Spelevenementen

Verslag 40e RABO Dubbel6kamp in Velsen / IJmuiden

Verslag 40e RABO Dubbel6kamp in Velsen / IJmuiden

Al 40 jaar het grote beweegfeest in Velsen. Op donderdag 2 januari om klokslag halftien klonk het startsignaal voor de 40e RABO Dubbel6kamp. Ruim 375 kinderen gingen met veel enthousiasme aan de slag om de spelen te spelen en de punten te verzamelen. De RABO Dubbel6kamp is elk jaar weer een happening waar de schoolkinderen in Velsen naar uitkijken. Als in oktober de uitnodiging bij de scholen binnenkomt dan is het tijd om de teams samen te stellen. Kijken met hoeveel teams de school dit jaar kan inschrijven. Dat het sport en spel evenement veel belangstelling heeft blijkt elke jaar weer uit het aantal inschrijvingen, dat altijd meer is dan er in de sporthal kunnen. Het absolute maximum is 72 teams van 10 tot 12 deelnemers voor de ochtend en de middag. Sommige scholen lossen het op door een team voor de eerste dag samen te stellen en andere kinderen voor de tweede dag. Zo kunnen er twee keer zoveel leerlingen meespelen. Het is voor de organisatie elk jaar weer een uitdaging om met een verrassend en aantrekkelijk programma te komen. Voor dit jubileum jaar is er extra uitgepakt met vier grote opblaas spelen.

ALL time favoriet het spaarvarken

Opvallend is dat het RABO spaarvarken al jaren lang de favoriet is van de deelnemers. In de laatste tien jaar heeft het spaarvarken niet eenmaal ontbroken. Ook het enthousiasme van de ouders is groot. Dat kan ook haast niet anders omdat er veel ouders zijn die als kind hebben deelgenomen. -Kijk- zegt een vader tegen zijn zoontje, -dat spaarvarken heeft een bek die steeds open en dichtgaat en als je aan de beurt bent moet je heel snel op de bek gaan staan zodat die je omhoog tilt, zo deed ik dat vroeger ook-. Met deze wijze raadgeving rent hij de bek van het spaarvarken in. Veel aandacht is er voor samenwerken en elkaar ondersteunen zoals bij het spel, 4 op een rij, waar de teamgenoten staan te roepen in welk vakje de stenen gegooid moeten worden. Of bij het grijperspel dat best wel moeilijk is om de bal door te geven zonder dat deze op de grond valt. Bij het stedenspel is het een combinatie van zoeken en de naam weten. Iedereen doet zijn uiterste best om maar zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Ruim 40 vrijwilligers

De teamleiders zorgen er voor dat de teams op de juiste tijd bij de spelen staan en de spelleiders laten de spelen veilig en eerlijk verlopen. Deze vrijwilligers zijn allemaal opgeleid door het Recreators Sportteam en hebben een LSR of RSL-A diploma als recreatie sportleider. Ook zijn er aantal stagiaires die tijdens het tweedaagse evenement een enorme ervaring opdoen. Plezier en veiligheid zijn de twee belangrijke zaken. Het plezier is af te lezen van de gezichten van de deelnemers en de EHBO hoeft alleen maar wat pleisters te plakken en troostdropjes uit te delen. Bij de prijsuitreiking is het dringen geblazen op de tribunes waar alle ouders, opa’s, oma’s broertjes en zusjes een plek zoeken. ”Volgend jaar mag ik ook meedoen” zegt een meisje met schitterende ogen als ze al die leuke spelen ziet. Aan het einde van de tweede dag is de prijsuitreiking en er kan maar een team de beste zijn, maar de grootste prijs is dat al die kinderen twee dagen enorm veel plezier hebben gehad.

De winnaar is!!!!

Aan het einde van de tweede ochtend heeft het team van de Bredero Daltonschool “de Snorren” de meeste punten verzameld en de het team “De Zombies” van de Zandloper gaan er van door met de taart voor het leukst verklede team. De winnaar van de middag zijn de borrelnootjes van OBS De Pleiaden en het team de Sportivo’s van De klipper Sluiswijk mochten de taart voor het verkleden opeten.

Allemaal bedankt voor dit evenement 

Dit evenement is niet mogelijk zonder de inzet van ruim 40 vrijwillige, team en spelleiders, de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente Velsen IJmuiden, de RABO bank, de medewerkers van de sporthal, de dames en heren van de kantine en de organiserende organisatie Recreators sportteam.

Voor de foto's van dit evenement kijk in de rechter kolom op de site