Sterk in Sport- en Spelevenementen

Opleiding LSR 2 en 3 aan basis van Streetrules in Schiedam

In de nieuwsbrief van SportknwhowXL is een interessant artikel opgenomen over het project -Street rules- dat in Schiedam wordt uitgevoerd. De opzet van het project is dat sportcoaches ingezet worden in de wijken .

"Een goede opleiding voor sportcoaches en een zinvolle vrijetijdsbesteding voor jonge kinderen; op die manier moet het mes via project 'Streetrulez!' in Schiedam aan twee kanten snijden. Sinds 2011 wordt er door basisschooljeugd volop gesport op het Cruyff Court, de Richard Krajicek Playgrounds en Schoolplein14, onder toeziend oog van kersvers opgeleide sportcoaches. Stichting Welzijn Schiedam (SWS Welzijn) zit nu met mogelijke partners om de tafel om het project te verlengen. We leiden jongeren uit de buurt op en begeleiden ze naar een diploma op MBO-niveau 2 of 3. Bijna iedereen die eraan begint, haalt het. In totaal zijn dat er over de afgelopen vier jaar 50”, zegt combinatiefunctionaris buurtsport Rico Hulleman van SWS Welzijn. Het gaat vaak om jongeren voor wie school geen vanzelfsprekendheid is, maar die zich wel willen inzetten voor de buurt."

Bij dit project vormt de opleiding LSR op niveau 2 en niveau 3 de basis om de jongeren de nodige handvatten en ervaring te ven op op een goede manier te functioneren in de wijken. De opleiding wordt gegeven door het Buurtlab.

Recreators Sportteam is betrokken bij de examinering van de jongeren en werkt samen met het Buurtlab om de opleidingen tot een goed einde te brengen. 

Eenzelfde soort project loopt ook in Amsterdam waar in de stadsdelen Oost en West jongeren worden opgeleid om sport en spel te begeleiden in de wijken en bij sportactiviteiten van de stadsdelen. 

link naar het artikel in sportknmowhouXL