Sterk in Sport- en Spelevenementen

Examen LSR 2 Amsterdam Oost

Op dinsdag 24 maart stonden de cursisten van de opleiding LSR 2 in Amsterdam Oost smorgens om 07.00 uur  voor de deuren van de Wethouder Verheijhal .  Een spannende dag, dit was de start van de Proeve van Bekwaamheid  waarmee de opleiding LSR 2 afgesloten wordt. Na een periode van 15 weken waarin op de donderdagavond in de sportzaal aan de  Banka straat de lessen werden gegeven nu de afsluiting. Tijdens de lessen zijn de cursisten geïnformeerd over de basiskenmerken van het les en leiding geven aan recreatieve sport groepen. 

Dit begon met een paar introductie lessen door de docenten Maarten, William en Fred. Hierna kon men zelf aan het voor de groep staan wennen. voor een aantal de eerste keer dat men dit doet en dat is heel erg spannend. in een lesje van 10 minuten kreeg men de kans om zijn kunnen te tonen. verrassend was het dat cursisten ervaren dat de deelnemers gewoon doen wat je van ze vraagt. Nu is het overbrengen van de bedoelingen van een spel best wel moeilijk en om het dan zo uit te leggen dat iedereen dat snapt. Met vallen en opstaan en vooral veel plezier  leerde men het lesgeven onder de knie te krijgen. de inbreng van de cursisten in dit proces is van groot belang en zo leerde men spelen van anderen en kreeg informatie en tips van de mede cursisten.  het maken van een portfolio was voor de wat oudere cursisten best wel lastig omdat zij dat niet geleerd habben inm hun school poleiding. met veel hulp van de docenten waarbij er elke cussusavond eeen extra hals uur tijd was ingeruimd om vragen te stellen en probleme

n op te lossen is het allemaal goed gekomen. 

 

Van 07.00 tot 09.00 uur werden alle spelen klaargezet en de laatste onderdelen nog even doorgenomen zodat toen de ruim 100 deelnemende kinderen van groep 3 en 4 konden deelnemen aan een beweeg en speel feest. De kinderen konden hun hart ophalen aan estafettes, tikspelen, kringspelen en veel nieuwe spelken die zij nog niet hadden gespeeld.

Na de praktijk werden de reflectiegesprekken gehouden in het kantoor van het stadsdeel Oost  waarna de voorlopige uitslag bekend gemaakt kon worden met een posiotief resultaat voor aalle cursiten. de organisatie van de opleiding was in handen van het Recreators sport team en de gemeente Amsterdam Oost waarbij William Schmidt als begeleider vanuit de gemente alle ranvorwaarden uitstekend had georganiseerd zodat de docenten zich konden richten op de inhoud van de opleiding.   

 

 

kik voor de fdoto's van het examen HIER