Sterk in Sport- en Spelevenementen

Vijftig teams actief tijdens de finales van het 6e Straatvoetbaltoernooi in Nijkerk

Het jeugd en jongerenwerk kijkt terug op een prachtig toernooi! 

Woensdag 29 juni 2016 was de finale van het 6e Straatvoetbaltoernooi” in Nijkerk. Na het spelen van de voorrondes in de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken was het tijd voor de finales op het Plein in het centrum van Nijkerk. Na een aantal spannende wedstrijden is de grote finale gewonnen bij de meidengroep 5/6 door FC Deus, bij de Meidengroep 7/8 door Girl Power, bij de jongensgroep 5/6 door Finn en Ensa en bij de jongensgroep 7/8 door Touzabi’s. Dit jaar was er ook een beker voor de beste speler van het toernooi en een beker voor het Fair Play team. De beste speler was Joey Walet en de Fair Play prijs ging naar FC Voltreffer. De nummers twee en drie kregen een mooie medaille. Na een ochtend met regen klaarde het gelukkig op en werd ’s middags droog en zonnig, dus een prima dag voor de finales en voor de spelers om te strijden voor de prijzen. Ook als je de finales niet had bereikt was er volop gelegenheid om te voetballen in de prominent op het Plein aanwezige opblaasbare Pannakooi van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk. Elk jaar zien we het straatvoetbaltoernooi groeien. In plaats van de 30 teams in 2015 zijn we in 2016 met 50 teams de finales ingegaan.

Doordat het jongerenwerk ondersteund werd door vrijwilligers die een opleiding hebben gevolgd tot “Leider sportieve en recreatie niveau 2”, was er naast de jongerenwerkers voldoende professionele ondersteuning aanwezig om het toernooi in goede banen te leiden. 

Door de grote inzet van jongerenwerker Lars Oostland en alle vrijwilligers en stagiaires is het toernooi weer een groot succes geworden. Daarnaast is het doel van het toernooi om jongeren te laten bewegen en elkaar in de wijken te ontmoeten opnieuw bereikt. Tenslotte willen wij onze dank uitspreken voor de ondersteuning en financiële bijdrage van onze nieuwe hoofdsponsor “2B Youth Connection” waardoor wij dit toernooi konden organiseren. Voor meer informatie: www.jongerenwerknijkerk.nl