Sterk in Sport- en Spelevenementen

44e dubbel 6 kamp in Velsen weer groot succes

Velsen uitgelicht

Opblaasdraak grootste trekker op Dubbelzeskamp Kees de Boer28 dec. 2017

 

Lekker hollen, klauteren en ook nog goed samenwerken met je teammaatjes. De ’Dubbel Zeskamp’, die dit jaar voor de 44e keer in Velsen wordt gehouden, zitten er twee dagen helemaal vol mee. Donderdag waren de groepen drie, vier en vijf van de Velsense basisscholen aan de beurt.

 

Vrijdag mogen de groepen zes, zeven en acht helemaal los gaan in Sporthal Zeewijk. De hele hal staat vol met spelletjes waarbij vooral de estafettevorm wordt gehanteerd. De grote trekker is een enorme opgeblazen draak in het midden van de speelvloer. Van dit monster gaat de bek langzaam open en dicht. Het is de kunst om met een bal via een touwladder naar binnen te klimmen als de bek openstaat. Vervolgens kom je er met een glijbaan aan de achterkant weer uit en deponeer je een meegenomen tennisbal in een emmer. Het team dat de meeste ballen in de emmer heeft gegooid, is winnaar. Bij een ander spel is het de bedoeling om met twee hengels een vis naar de overkant te brengen.

 

 

In de hoek een opblaasbare klimwand. Met een trappetje omhoog en met de glijbaan weer omlaag. Leuke klus Bij elk team hoort een teambegeleider. Dat zijn dit jaar leerlingen van het Vellesan College. ,,We moeten acht uur maatschappelijke stage lopen”, zegt zestienjarige 3-mavo leerlinge Michelle van der Roest. ,,En vandaag maken we die vol. Best een leuke klus zo in de kerstvakantie.” Een spel waar het samenwerken centraal staat, is de ’Materiaalrace’. Spullen als een basketbal, emmer en een helm moeten via matten naar de overkant worden gebracht. En dat binnen acht minuten meerdere keren. ,,Dat is heel spannend om te doen”, zegt de zevenjarige Feline. ,,Naast de matten is ’lava’ en daar mag je niet komen. Daar moesten we gaan vliegen, maar dat konden we helemaal niet.” Moeder Natalie van Zuthem uit Velserbroek heeft lovende woorden voor het geheel. ,,Mijn dochter Willeke vindt het prachtig allemaal. Het zijn leuke spelen, goed georganiseerd en dat de kinderen als een team moeten samenwerken vind ik een mooie toevoeging aan die activiteiten.” Wat het mooiste spel is? Achtjarige dochter Willeke weet het wel: ,,De draak. Die is heel eng als hij met zijn bek open en dicht gaat.” Traditie Organisator Maarten van Bergen van ’Recreators Sportteam’ toont zich tevreden na afloop. ,,ruim 900 kinderen, verdeeld over 90 teams, hebben een leuke dag. Het is een mooie traditie voor de Velsense basisscholen in de kerstvakantie.”