Sterk in Sport- en Spelevenementen

Met 40 vrijwilligers is de 44e Dubbel6kamp weer een groot succes

Met 40 vrijwilligers is de 44e Dubbel6kamp weer een groot succes

Aan het einde van het jaar wordt er in Velsen traditioneel weer uitgekeken naar de Dubbel6kamp die de opmaat is voor de oliebollen en het vuurwerk. Dit jaar werd de Dubbel6kamp voor de 44 maal georganiseerd door Recreators sportteam. De twee mannen die het team vormen zijn de afgelopen maanden druk geweest met de voorbereidingen Maarten van Bergen die de hele papierwinkel maakt met schema’s tijdsplanning en het uitnodigen van de vrijwilligers en Fred Peters die het hele jaar creatief aan het denken is om weer nieuwe spelen te verzinnen en te realiseren. In de periode van voorbereiding is het contact met de scholen van groot belang.

Zij moeten de deelnemers enthousiasmeren en de begeleiders vragen om de leerlingen te begeleiden. De begeleiding tijdens de 44e Dubbel6kamp is goed geregeld. Het Recreators sportteam heeft in de afgelopen jaren een waste groep vrijwilligers gevormd die met veel enthousiasme en kennis de spelen en groepen begeleiden. Alle Recreators vrijwilligers hebben minimaal een opleiding gevolgd in de recreatiesport of een andere pedagogische opleiding. Het Recreators team word aangevuld met studenten van het Vellesan college afdeling sport en bewegen die op deze wijze ervaring opdoen met het assisteren bij grote evenementen.

Bij elkaar lopen er tijdens deze twee dagen ruim 40 vrijwilligers op de sportvloer. De Dubbel6kamp is in zij 44 aflevering nog springlevend, dit is te zien aan het enthousiasme waarmee de deelnemer elk jaar weer de strijd aangaan voor de meeste punten. Voor de deelnemers van groot belang, maar bij de organisatie staan veiligheid en plezier op nummer 1. De jaargang 2017 mocht ruim 900 deelnemers verwelkomen verdeeld 90 teams.