Sterk in Sport- en Spelevenementen

Opleiding LSR Martial Arts 2016 samenwerking met IMAF, NCS en NVBL

Na goed overleg met de vertegenwoordigers van de NCS, IMAF en NVBL is besloten om te kijken of er voldoende belangstelling is om een opleiding LSR MA 3 te organiseren.

informatie folder NCS

inschrijfformulier NCS

informatie IMAF

inschrijfformulier IMAF 

cususplanning en inhoud 

opleidingskaart en kerntaken ASK/LSR3

Op zaterdag 23 januari 2016 start de opleiding Leider Sportieve Recreatie Martial Arts niveau 3 (LSR MA3) deze opleiding geeft de bevoegdheid om zelfstandig les te kunnen geven aan recreatieve Martial Arts groepen en sporters. kijk hier voor het aanmeldingsformulier. De opleiding LSR 3 is erkend door NOC*NSF en de Academie voor Sportkader van NOC*NSF.

De basis is de opleiding LSR 3 met in de theorie en praktijklessen veel aandacht voor de Martial Arts. Het bijzondere van deze opleiding is dat deze niet op een tak van de Martial Arts is gericht, maar uitgaat van de voldoende eigenvaardigheid van de cursisten in de eigen sport en daar de didactische en methodische kwaliteiten van het verantwoord en veilig lesgeven aan koppelt. Door de verschillende MA sporten in een opleiding is er een verrijking door kennismaken met andere MA sporten. Alle docenten zijn in het bezit van een licentie van de NSA/ASK en hebben meerdere dan graden en of veel ervaring in het werken met bijzondere doelgroepen.

Samenwerking, vrijstelling EVC en korting

De opleiding LSR MA3 is een samenwerking tussen de NCS, IMAF , NVBL en Recreators Sportteam. Voor leden van de NCS is er een speciale korting op het cursusgeld. Wie kunnen deelnemen aan de opleiding. Met de vertegenwoordigers van de IMAF en NVBL wordt bekeken of de leden van de IMAF en CJJF die een opleiding hebben gevolgd, op basis van de 'eerder verworven competenties' EVC,s bepaalde onderdelen van de opleiding kunnen overslaan en daarom korting krijgen op de deelname kosten. 

Deelnemers

De opleiding staat open voor een ieder, die voldoet aan de voorwaarden, waarbij er een voorkeur is voor de leden van NCS-MA verenigingen,aangesloten lid-organisaties en leden van de IMSF en CJJF. De voorwaarden om deel te nemen zijn:
• Minimale leeftijd 18 jaar bij aanvang van de cursus,
• In het bezit van een eerste dan-graad of daaraan gelijkstaand (afhankelijk van de tak van sport, zie aanmeldingsformulier),
• De Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen,
• Afgeronde vooropleiding VMBO-K (of hoger), of een bewijs dat de eerste 3 leerjaren van een school voor hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO) zijn gevolgd,
• Toelating op volgorde van binnenkomst. (maximaal 14 deelnemers vol is vol)

De kosten van de opleiding zijn €1200,00 leden van de NCS kunnen € 250,00 korting krijgen. Voor meer informatie over de NCS korting neem contact op met Nick de Vries n.devries@sport4all.nl

Planning opleiding

De opleiding wordt gegeven in de accommodatie van de Nederlandse Wing Chun organisatie Gebouw Mooov (Lift 3 - 1e verdieping) Binckhorstlaan 13 2516 BA Den Haag. De cursusdagen zijn op zaterdag 23-01, 06-02, 13-02, 12-03, 19-03, 02-04, 16-04, 23-04, 14-05,en 28-05. het examen is op 04 of 11 juni. De cursusdagen vangen aan om 09.00 uur en eindigen om 13.30 uur. Elke bijeenkomst kent een theorie- en praktijkdeel. 

Inhoud van de opleiding

De opleiding wordt gehouden in 10 bijeenkomsten van 4 uur op de zaterdag ochtenden. Tijdens de cursusdagen is er een afwisseling van theorie- en praktijk momenten. De onderwerpen die aan de orde komen zijn: Praktijk Verantwoord lesgeven , beopbouw en trainingsuren, begeleiden van doelgroepen, verantwoord sporten en veiligheid, ontwikkeling tak van sport gericht repertoire. Alle leeropdracht kunnen de cursisten in de eigen tak van sport uitvoeren. Theorie De theorie onderdelen zijn les- en leidinggeven, didactische werkvormen, EHBO en veiligheid met een toets, organiseren van grote evenementen, reflecteren en coachen, aansturen van kader, organisatievormen, leesplank ontwikkelen. Tijdens twee workshops komen de onderwerpen coachen bij wedstrijden en afname van toetsen/examens aan de orde. Beroeps Praktijk Vorming Naast de cursus bijeenkomsten dient de cursist 30 uur Beroeps Praktijk Vorming (stage) te vervullen in de vereniging onder begeleiding van zijn beroepspraktijk begeleider. Het aantal uren voor zelfstudie is gemiddeld 40 uur, maar kan per cursist verschillen.

VOOR MEER INFORMATIE FRED PETERS fred@recreators.nl