Sterk in Sport- en Spelevenementen

Opleiding LSR Martial Arts start op 07 november

Op zaterdag 07 november start de opleiding Leider Sportieve Recreatie Martial Arts niveau 3 (LSR MA3) deze opleiding geeft de bevoegdheid om zelfstandig les te kunnen geven aan recreatieve Martial Arts groepen en sporters.

kijk hier voor het aanmeldingsformulier 

kijk hier voor de folder 

opleidingskaart en kerntaken ASK LSR-MA

planning met data en inhoud 

Erkende opleiding

De opleiding LSR 3 is erkend door NOC*NSF en de Academie voor Sportkader van NOC*NSF. De basis is de opleiding LSR 3 met in de theorie praktijklessen veel aandacht voor de Martial Arts. Het bijzondere van deze opleiding is dat deze niet op een tak van de Martial Arts is gericht, maar uitgaat van de voldoende eigenvaardigheid van de cursisten in de eigen sport en daar de didactische en methodische kwaliteiten van het verantwoord en veilig lesgeven aan koppelt. Door de verschillende MA sporten in een opleiding is er een verrijking door kennismaken met andere MA sporten. Alle docenten zijn in het bezit van een licentie van de NSA/ASK en hebben meerdere dan graden en of veel ervaring in het werken met bijzondere doelgroepen. Samenwerking en korting De opleiding LSR MA3 is een samenwerking tussen de Nederlandse Culturele Sportbond en Recreators Sportteam.

Voor leden van de NCS is er een speciale korting op het cursusgeld.

Wie kunnen deelnemen aan de opleiding

De opleiding staat open voor een ieder, die voldoet aan de voorwaarden, waarbij er een voorkeur is voor de leden van NCS-MA verenigingen en aangesloten lid-organisaties.

De voorwaarden om deel te nemen zijn:

• Minimale leeftijd 18 jaar bij aanvang van de cursus,

• In het bezit van een eerste dan-graad of daaraan gelijkstaand (afhankelijk van de tak van sport, zie aanmeldingsformulier),

• De Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen,

• Afgeronde vooropleiding VMBO-K (of hoger), of een bewijs dat de eerste 3 leerjaren van een school voor hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO) zijn gevolgd,

• Toelating op volgorde van binnenkomst. (maximaal 14 deelnemers vol is vol)

 

De kosten van de opleiding  zijn €1200,00  leden van de NCS kunnen € 250,00 korting krijgen. Voor meer informatie over de NCS korting neem contact op met Nick de Vries n.devries@sport4all.nl

Planning opleiding

De opleiding wordt gegeven in de accommodatie van de Nederlandse Wing Shun organisatie Gebouw Mooov (Lift 3 - 1e verdieping) Binckhorstlaan 13 2516 BA Den Haag. De cursusdagen zijn op zaterdag op 07,en 21 november, 05 en 12 december, 02, 16 en 30 januari, 13 februari, 12 en 26 maart. De cursusdagen vangen aan om 09.00 uur en eindigen om 13.30 uur. Elke bijeenkomst kent een theorie- en praktijkdeel. het examen is gepland op zaterdag 16 april.  

Inhoud van de opleiding

De opleiding wordt gehouden in 10 bijeenkomsten van 4 uur op de zaterdagochtenden. Tijdens de cursusdagen is er een afwisseling van theorie- en praktijkmomenten. De onderwerpen die aan de orde komen zijn: Praktijk Verantwoord lesgeven , lesopbouw en trainingsvormen, begeleiden van doelgroepen, verantwoord sporten en veiligheid, ontwikkeling tak van sportgericht repertoire. Alle lesopdrachten kunnen de cursisten in de eigen tak van sport uitvoeren. Theorie De theorie onderdelen zijn les- en leidinggeven, didactische werkvormen, EHBSO en veiligheid met een toets, organiseren van grote evenementen, reflecteren en coachen, aansturen van kader, organisatievormen, lesplan ontwikkelen. Tijdens twee workshops komen de onderwerpen coachen bij wedstrijden en afname van toetsen/examens aan de orde. Beroeps Praktijk Vorming Naast de cursusbijeenkomsten dient de cursist 30 uur Beroeps Praktijk Vorming (stage) te vervullen in de vereniging onder begeleiding van zijn beroepspraktijkbegeleider. Het aantal uren voor zelfstudie is gemiddeld 40 uur, maar kan per cursist verschillen.

VOOR MEER INFORMATIE FRED PETERS    fred@recreators.nl